Videoblogg om kvalkjøtt, anbud og Breivang vgs

 

Likte du denne videoen kan du kanskje og hå interesse i å lese det eg har skrive om anbudet på bussane i Tromsø, du finn det her.

Her skriv NRK Nordland om kvalkjøtt.

På fylkeskommunen sine nettsider finn du informasjon om skolestrukturen i Tromsø.

Eg skriv meir om Breivang vgs her.

Fleire videobloggar finn du her

 

Svar og på spørsmålet mitt før du kommenterer:

[poll id=»7″]

 

Nå har jeg registrert meg på <a href=»http://bloggurat.net/minblogg/registrere/35fe8af32af2658d86d2c1f9790eb72a59d23dd4″>Bloggurat</a>.

2 Replies to “Videoblogg om kvalkjøtt, anbud og Breivang vgs”

 1. Hei Pål Julius, jeg skal spise mer kvalkjøtt denne sommeren. Det er rett og slett veldig godt!

  Når det gjelder kolektivtrafikken og Cominor, så er det trist at næringslivet i Nord-Norge taper i konkurransen med selskaper som kanaliserer fortjeneseten til untenlandske aktører. Samtidig tror jeg at du også mistenker at prisen en slik avtale ville vært høyere uten en reell konkurranse. Det er lite sannsynlig at dere hadde klart å senke tilbudet fra Cominor med 200mil gjennom forhandlinger.

  Dette fører oss til det siste emnet du tar opp: salg av en skole for å pusse opp resterende. Dette er veldig trist men sannsyligvis fremtvinges av dårlig økonomi.

  Mitt spørsmål til deg er allerede opplagt: i et stramt budsjett er det vanskelig å ta hensyn til alle gode formål, og jeg lurer på hvordan du har tenkt å både bruke 200mil ekstra over neste 9 (?) år og pusse opp skolene og la være å selge noen? Hvor vil du kutte?

  Hilsen
  Vedad

  1. Godt spørsmål, Vedad, som eigentleg fortener eit langt og utfyllande svar. La meg likevel prøve med kortversjonen her. Det er godt muleg at vi ikkje ville klart å presse Cominor så mykje ned i pris som vi no har pressa Nobina. Lat oss seie at differansen ville blitt 100 mill. Det blir ca 10 millionar i året. Det er openbart mykje pengar, men og pengar som det er muleg å finen i fylkeskommunen sitt budsjett. Eg trur og at for heilskapen i tromssamfunnet betyr det noko for samfunnet og for dei totale skatteinngangane for fylket og kommunane om det er eit lokalt selskap eller eit fjernt som vinn denne typen store kontraktar. Eg har ikkje tal (her og no) som kan direkte underbygg det eg seier, så det får forbli tru i denne samanhengen.

   Eg trur og at vi kan kome til å gå glipp av viktig kompetanse no, kompetanse som vi må skaffe samfunnet vårt på anna vis. Denne tankegangen kan kanskje minne litt om trickle down economics med motsatt forteikn, men det får no vere. Eg meiner at det er viktig å bygge eit økonomisk økosystem der pengane sirkulerer mes muleg i tromssamfunnet.

   Når det gjeld investering i skolane så konkurrerer det nok meir direkte med veginvesteringane. I det offentlege er det eit litt underleg, men ganske hardt skille mellom investeringsbudsjettet og driftsbudsjettet.

   Forøvrig er planane for skolane i Tromsø basert på SSB sine prognosar for folketalsutvikling. Eg trur dei blir feil, noko som kan underbyggast av denne artikkelen i Dagbladet i dag.

   Uansett, hyggeleg at du ser på videoane mine

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.