Asylsaka i Stortinget

Eg må berre skrive ein rask kommentar om asylsaka i Stortinget. Venstre har lagt fram eit framlegg i Stortinget som er eit bra. Eg er samd med det Venstre skriv, dessverre har det ikkje moglegheit til å bli vedtatt uansett kva SV stemmer.

Mange kritiserer SV for å ikkje stemme på dette forslaget. Det skjønner eg. Det ville vore bekvemt å stemme for det, og hadde SV sine stemmer vore avgjerande meiner eg at vi sjølvsagt skulle gjort det. Sjølv om det skulle bety at regjeringssamarbeidet med AP ryk. I dagens situasjon ville imidlertid det ikkje hjelpe barna som må få bli i Noreg.

Matematikken i Stortinget er slik at vi må få Arbeidarpartiet til å snu om politikken skal bli endra. Presset er så stort på regjeringa at eg trur det er mogleg å få til ei utsetting i alle fall til Stortingsmeldinga om barn på flukt er på plass. Det er då slaget vil stå.

Ein meiningslaus protest i Stortinget no vil berre vere med på å gjere Arbeidarpartiet meir innbitt. Det er ikkje mogleg å få snudd denne politikken utan å få snudd Arbeidarpartiet. Enn så lenge er det betre å halde fram denne kampen i regjeringa, enn å protestere i Stortinget. Eg blir litt optimistisk når så mange fylkeslag i Arbeidarpartiet vedtar gode standpunkt i denne saka.

Vi må derfor ha ein taktikk som gjer at vi kan oppnå målet, framfor å protestere på ein måte som underminerer det endelege målet.

Det endelege målet er sjølvsagt at desse norske barna får bli i Noreg. Dei er jo norske. Eg trur vi skal klare dette, no må presset på Arbeidarpartiet berre auke.

Her er mi løysning

 

17 Replies to “Asylsaka i Stortinget”

 1. Jeg kan ikke få sagt hvor uenig jeg er med deg. Det er nå dere faktisk skal stå opp for hva dere tror på. Vær så snill SV, vis litt baller da. 

 2. Hvis det er slik at det ikke betyr noe hva SV stemmer i denne saken…hvorfor sier dere da DET dere ikke mener….virkelig underlige greier…feigt er vel det rette ordet…tror dere har masse skuffede velgere idag…

  1. Poenget for meg er å skape eit fleirtal for å endre politikken. Då må vi klare å overbevise Arbeidarpartiet, sånn er samansettinga på Stortinget. Det er berre slik vi kan klare å trygge framtida til desse ungane. Vi kan vel vere samde om at det er det aller viktigaste?

   Stemmer vi for forslaget frå Venstre i dag, gjer vi det mykje vanskelegare å påverke Ap. Det er dessverre den ubehaglege sanninga. 

 3. Har problemer med å fortelle Yalda at den mannen (Heki Holmås) som snakket så flott om at han ville gjøre alt som var mulig for at hun skulle få bli i Norge på torsdag i Tromsø, nå stemmer mot det på Stortinget.
  Hvordan skal SV bli tatt på alvor med en slik praksis? Hvordan stole på et parti som ikke stemmer for det de så sterkt sier de støtter?

  1. Fordi dette er måten vi kan oppnå det vi vil på. Det ville vore behagleg å stemt for, men det ville dessverre vore eit slag i lufta. Det må vel vere viktigare å få eit godt resultat til slutt? Men, ubehageleg er det uansett.

   1. Pål Julius Skoghold… Jeg kan bare si en ting, som en velger som har stemt for SV nesten alltid, så kan jeg bare si at fra idag, stemmer jeg ALDRI igjen SV, nå blir det Venstre… men hvis jeg ikke hadde noe valg så skulle jeg heller stemt Frp enn SV nå!

 4. Kjære Skogholt. Det er flott at du setter barnas beste foran ditt eget parti, og er villig til å bryte med alle dine prinsipper for å blidgjøre AP såpass at de kanskje tenker på å gi dere et smutthull i retur. Det er knall at dere nok en gang står frem som Stoltenbergs frontsoldater og lynavledere, sånn at han kan si til AP at selv SV stemte for sorslaget, og da blir det jo dumt for AP å gjøre noen endringer, om du tror at dette kan redde noen liv. Det er helt hyperfett at dere er villige til å gi blanke blaffen i hva deres egne vewlgere mener og tror i slike saker, og heller spiller «hardball» realpolitikk. Hvordan skulle det gå om de folkevalgte represntantene på Stortinget faktisk representerte velgernes meninger? Det ville jo bli bare tull! Stå På, og lykke til med 2,5 %. Jeg stemte SV i alle år ved Stortingsvalg. I år blir det jaggu meg Miljøpatiet de Grønne.

 5. Dette er skammelig. Jeg etterlyser vilje til å sende et signal til Arbeiderpartiet om hvor mye de faktisk er på villspor. Hvor mye press legger man egentlig på et parti ved å stemme sammen med dem i en sak man egentlig er uenig med dem i?

  Og dere lurer på hvor velgerne deres tar veien? Et parti uten ryggrad er raskt et parti uten velgere.

 6. Jeg kan bare håpe at deres velgere reagerer på dette. Dette er å gå imot eget partiprogram og å svike folket og ikke minst barna. 

 7. Skuffet over dere….. Har ikke forventet dette fra SV, hvis dere ikke har nok stemmer til å gjennomføre Venstres forslag, så kan dere true Jens med å gå ut av regjeringen og da ville han trekt seg helt sikkert!

 8. Poenget her er vel at endel kyniske foreldre, og en god del (desverre stadig økende) nyttige idioter, skyver disse barna foran seg. Foreldrene har kommet til Norge, søkt om opphold her av forskjellige grunner, og alle fått avslag. Dette visste de var et mulig resultat av søknaden. Men de valgte likevel å få barn i den situasjonen de var i. Og nå må de ta det ansvaret de selv har skaffet seg. Det er ikke det norske samfunns ansvar, å ta vare på barn til fullt ut beregnende mennesker som skyver sine egne barn foran seg, for å oppnå egne fordeler.
  Men slik det nå har blitt i denne saken, er det hverken barna eller foreldrene som er problemet. Det er alle de nyttige idiotene…!!!

 9. Pål.
  Problemet er reglene våre. Man kan komme til Norge å søke asyl. Og om man får avslag kan man anke. Og så kan man anke til nemda. Dette tar tid. Det er ikke bare saksbehandlingen i Norge som tar tid, men man må undersøke med myndigheter og kilder i hjemlandet om historien stemmer.
  Om man da også får avslag så skal man reise. Det er loven og de som blir er lovbrytere. 
  Så kan kan etter dette avslaget begjære nye saksopplysninger ( selv om det ikke er det, eller at opplysningene er irrelevante) så mange ganger man vil. 
  Flere saker er nå behandlet flere enn 8 ganger!!! Og dette tar tid – og dermed kommer tilknytningen til Norge. 

  Det er altså foreldrene selv som har trenert en endelig avgjørelse så lenge de bare kan. 
  Og de ignorer vår lov om at de skal ut!

  Og hva er det du, Venstre og SV vil? Jo at vi skal ha det sånn. 
  «Kom til Norge med barn og vent i 5-6 år så får du opphold uansett om du har krav på det eller ikke.» er det dere sier. 

  Så – hvorfor da vente i 5-6 år? Vi vet jo utfallet av det du mener. 
  Det å saksbehandle og behandle anker koster enormt med menneskekraft og med penger. Og – det er jo ikke nødvendig i det hele tatt. For vi vet at de skal bli her etter 5-6 år likevel. 
  Kan vi ikke bare avvikle hele asylinstittutet og bruke pengene mer fornuftig?
  Og – hvorfor skal de vente  5-6 år? 
  Det er jo bare bortkastet tid. Tid de kan bruke på å lære språket, få utdannelse og jobb?

  Kan vi ikke like gjerne åpne alle grenser, Pål? 

  Og – er det egentlig ikke diskriminerende at dette skal gjelde for de med barn? Hva med de stakkarene som ikke kan få barn? Skal de bli frosset ut ? 

  Ærlig talt : Ser du konsekvensene av det du mener ?

  1. Håkon, vi kan godt diskutere sakshandsaming. Og, eg er villig til å sjå fordomsfritt på ankemoglegheiter, raskare utsending  etc. Eg er ikkje villig til å sende ut barn som har vore her heile livet sitt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Exit mobile version