Visuell likestilling

Eg har nettopp kjøpt meg eit nytt kamera. Eit med alt for mange funksjonar, knappar og innstillingar til at eg nokon gong kjem til å bruke alt. Eg tenkte likevel eg skulle lese gjennom manualen for i alle fall skaffe meg eit bilete av mulegheitene i kameraet. På kameraet er dei ei innstilling for portrett, der skriv Canon:

Sikrer pæne hudfarver. Billedet ser forholdsvis skarpt og klart ud. Velegnet til nærbilleder av kvinder eller børn [sic!]

Spørsmålet til Canon blir då, dersom eg skal ta eit portrettbilete av ein mann, skal eg då bruke innstillinga for landskap, eller kanskje neutral? Det er kanskje ein måte å unngå å gjengje urein hud? Eg har sendt ein e-post til Canon og spurt. Svaret kjem her.

Andre forslag tar eg mot med takk i kommentarfeltet.

One Reply to “Visuell likestilling”

 1. Her er Canons kommentar:

  Kjære kunde,

  Takk for din henvendelse.

  Selvfølgelig kan du bruke portrettfunksjonen på menn også.
  Våre manualer blir opprinnelig skrevet i Japan, for å så oversettes til engelsk og deretter til de nordiske språkene, vi beklager at oversettingen noen ganger ikke er helt politisk korrekt.

  Skulle du ha noen andre spørsmål eller kommentarer, er du hjertelig velkommen tilbake med disse.

  Med vennlig hilsen
  Canon Support Centre

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.