Nordområdemuseum

I dag fekk eg lov til å vere med på presentasjonen av ei stor utgreiing om eit framtidig nordområdemuseum i Tromsø. Det er spanande og store planar som vart presenterte. Det var innleiinga ved Ordførar Arild Hausberg, rektor på Universitetet Jarle Aarbakke, Statsekretær Jens Revold og Statssekretær Halvard Ingebrigtsen. Også fekk eg lov til å seie nokre ord.

Som eit eksperiment brukte eg mobiltelefonen til å ta opp det eg sa, og no legg eg det ut her (trykk på lenka «Nordområdemuseum» rett under her).

Nordområdemuseum

Kom gjerne med tilbakemeldingar på om dette var noko lurt, eller kommenter det eg sa.

2 Replies to “Nordområdemuseum”

 1. Du vil at nordområdemuseet skal fortelle om de samfunn som har vært i nordområdene, og om de naturvitenskapelige forhold som fortsatt er interessante i nordområdene.

  Visjonære folk i nord er i liten grad opptatt av å ta frem de nye historiene, og bidra til å skrive de nye historiene om landsdelen mange av oss har et forhold til.

  Ingen politiker i nord, eller i sør, har enda klart å fortelle folk om nordnorge som et sted hvor det vil skapes nye samfunnshistorier. Det er stort sett snakk om geopolitikk, energi og fiskeressursser.

  Lite samfunnsutvikling, mye samfunnsdiskusjon. Så også i ditt innlegg.

  Målet med et nordområdemuseum bør være å gi folk i nord en selvbevissthet om hvordan kontekst området står i, og evne å gi en intelligensia som kan bidra til å utvikle områdene i nord.

 2. Gode poeng igjen gode liberalar. Eg er samd at det er viktig å fortelle og formidle dei gode historiene om framtida. Men er eit museum arenaen for framtida – kanskje det. Kan godt tenkast at også eg blir forblinda av det museale ordet og tenkjer for mykje fortid om museum.

  Samstundes er det ikkje muleg å fortelle historier om det nye samfunnet, om framtida, utan å kunne historiane om fortida.

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.