Gamle Tromsø og Harstad

Eg kunne ikkje la vere å vise fram dette flotte biletet av Tromsø rundt 1890. Det har skjedd eitt og anna sia den tid. Biletet ligg i Library of Congres i Washington. Dei har gjort svært mange gamle bilete tilgjengelege på Flickr. Sjå fleire her.

Tromsø ca 1890

Måtte ta med dette flotte biletet frå Ullsfjorden og

Ullsfjorden var flott for meir enn 100 år sidan og

og Harstad til slutt

Harstad rundt århundreskiftet

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.

This Post Has 7 Comments

 1. Irene

  Du verden så flotte bilder!
  Et møte mellom det forgjengelige ( bebyggelsen)
  og det varige ( fjellene, landskapet)

  Bare å la fantasien bevege seg fritt og
  prøve å tenke seg hva som foregikk i gatene,
  på bryggene og på loftsrommene.

  Kjempefint at du la dette ut.

  Irene

  Det siste inlegget frå Irene er Tre dikt av Tor Ulven

  1. Ja, utruleg artig med slike gamle bilete, å så i farge! Det har verkeleg skjedd noko på hundre år.

 2. Joachim

  Jeg kjenner meg jo igjen fra Tromsøbildet med Tromsdalstinden og Fløya og man kan jo som Irene sier bare tenke seg til hva som foregikk i bybildet. Kjempeflott!

 3. Katrine

  Det va kjempeflotte bilda. VEss man søke på FInnsnes va det mykkje fint også.
  God helg, Pål Julius! Sees på Tirsdag.
  Klem fra Katrine

  Det siste inlegget frå Katrine er Sjølltillit

 4. Owangberg

  Hei jeg heter Oddvar Wangberg og er oppvokst i Tromsdalen nærmere bestemt barnehaven i Karl Bertheussen vei, er i ferd med å skrive en (muligens bok) om barneårene etter krigen. Jeg er på jakt etter gamlebilder fra Tromsdalen og evnt. noen innspill. Min blogg på blogg.no heter pattaia-aia der jeg skriver om alt mulig. Jeg skriver også for en avis her jeg bor i Pattaya Thailand. Jeg treffes på owangberg@yahoo.no