Categories
Klima Miljø

Klimaendringane blir tydelegare og tydelegare

I dag legg Bjerknessenteret fram ein ny rapport om klimaendringane i Noreg. I følge Dagbladet seier rapporten at vi kan forvente oss 5-7 gradar høgare vintertemperaturar i Finnmark. Rundt fire grader i resten av landet. No er det kanskje ikkje noko katastrofe at vi går frå minus 40 til minus 33 i Finnmark om vinteren er det lett å tenke. Men, også det får konsekvensar. Dei siste åra har det vore mykje lauvmakk i nord, ein av grunnane er at vi ikkje har hatt periodar på over ei veke med minus 35, det drep makken, har eg lest ein plass.

I framtida kan det bli mindre lauv og meir makk. Noreg endrar seg.

By Pål Julius Skogholt

Eg heiter Pål Julius Skogholt. Eg er 42år gamal og bur i Tromsø. Eg er leiar i Tromsø SV.

5 replies on “Klimaendringane blir tydelegare og tydelegare”

Det er bare å gi opp disse politikerne. Jeg utfordrer deg Julius, siden du sitter i posisjon, -fjern samtlige parkeringsplasser rundt fylkesbygget.

Kommer du til å klare det ? Nei. Hvorfor ikke ? Fordi det er upopulært, og politikere tar ikke upopulære avgjørelser, i hvertfall ikke når det gjelder seg selv.

«Men noen av oss trenger å kjøre til jobben» … «hva skal jeg gjøre når jeg ikke får barna til barnehagen i vinterslapset» … «men vi har en viktig jobb å gjøre» … «jeg kjører jo en lavutslippsbil» …

Har aldri sett en politiker endre livsstil på bakgrunn av egen politikk.

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.

%d