Lei av å meine noko

13903539_54cd9834f8
Det er eit helvete å vere politikar og lide av meiningssperre. Foto: http://www.flickr.com/photos/foxxyz/

Skrivesperre er eit begrep mange kjenner til, sjølv lir eg for tida av meiningssperre. Det er valkamp og eg burde produsere meiningar, tankar og utspel i høgt tempo. Eg burde skrive innsiktsfulle og appellerande innlegg om SFO, fråfall i vidaregåande opplæring, olje, klima, miljø, rettferd og arbeidsplassar. Men, plutseleg har eg ikkje ei einaste meining om dette.

Det verkar som mange fleire enn eg lir under denne meiningssperra. Eg får betydeleg fleire kommentarar på facebook, og twitter dersom eg utgyter meiningslausheiter enn seriøs politikk. «Heia TIL» eller «RT @idaAa: Axas frokostblanding inneholder «utelukkende norske råvarer». Veldig interessant at den inneholder banan og ananas :)» i statusfeltet på facebook gjev mange fleire kommentarar enn seriøse utsagn av typen: «Varmerekord i verdenshavene: Gjennomsnittstemperaturen i verdenshavene i juli var den høyeste noen gang. http://bit.ly/bJnXa»

Eg har ofte lurt på korfor mange med meg synst det er vanskelegare å meine ting om politikk enn alt anna. Er vi redde for å bli stilt til ansvar?

Vel, vel, får vel likevel sette meg ned å skrive eit innlegg eller to i kveld. Kanskje om tannhelse?

4 Replies to “Lei av å meine noko”

  1. Det du skriver foreteller mer om deg enn politikere generelt. Jeg synes politikere, særlig i enkelte partier, mener for mye uten å ha satt seg inn i faktagrunnlaget, brukt en stund på å fordøye det, og kanskje funnet ut at de har noe å bidra meg i debatten. Du tilhører åpenbart ikke denne gruppa. Da blir det vanskelig å mene noe. Det er en lang prosess å gjøre seg opp en mening og det er lite tid til det i en travel hverdag hvor man blir bedt om å mene om ting i hytt og gevær. Jeg husker en gang en debatt om fengselskøer hvor en engasjert debattant slengte ut en påstand som hørtes tvilsom ut. Jeg brukte fem dager på å samle all relevant informasjon sjekke fakta, gjøre meg opp en mening og skrive det ned. Rett etter at han leste mitt svar, slengte han ut nok en meningsløs bemerkning som viste at han bevisst ikke bryr seg om hverken fakta eller nivået debatten om viktige samfunnsspørsmål burde foregå på. Jeg skrev aldri noe mer i det debattforumet men jeg har ikke endre meg av den grunn. Jeg er bare blitt mer selektiv i forhold til hvor jeg gidder å blande meg inn med mine meninger. Det er dessverre en luksus du ikke kan tillate deg i kraft av ditt yrket. Det er tøft, Pål Julius, men jeg håper at det alltid forblir vanskelig for deg å mene om ting, for det er jo det.

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.