Telefon eller lesebrett

Er dette det nye lesebrettet? Foto: SpeednutDave/http://www.flickr.com/photos/speednutdave/4169880384/

Eg er i ferd med å lese mi andre e-bok. Den første eg leste, las eg på datamaskina mi. Denne gongen les eg på telefonen. Telefonen er ein fantastisk liten dings som heiter Nokia N900. Eg har aldri brukt iPhone, så eg kan ikkje samanlike, men denne gjer alt eg vil. Litt få program enno, men eg har stor tru på at dei kjem til denne vesle linuxdingsen.

Men dette skulle ikkje først og fremst handle om telefonen min. Det kunne vore kva slag som helst telefon med litt storvoren god skjerm. Desse er gode å lese på, du har den med deg alltid og over alt. Ingen andre dingsar kan konkurere med det.

Det store spørsmålet blir då, kjem eg til å kjøpe meg eit lesebrett i tillegg, eller kjem telefonen til å gjere nytta? Det er nok heilt sikkert slik, at det er hakket meir behageleg å lese på eit lesebrett og dermed går kanskje og lesinga raskare. Men er kostnaden verd det? Då tenkjer eg ikkje først og fremst på kostnaden i pengar, men i form av: hugsar eg å ta med lesebrettet, orkar eg vekta og har eg plass i lomma? For telefonen er svaret ja på alle dei spørsmåla.

Så her er spådomen min. Lesebrettet tar ikkje heilt av, og telefonen kjem til å bli det fremste leseverktyet framover.

Kva trur du, tar eg feil og korfor?

Boka er forøvrig kul og heier «Maker» og er skriven av Cory Doctorow. Du kan laste ned boka her

6 Replies to “Telefon eller lesebrett”

 1. Jeg har nå brukt mitt lesebrett i en tid og har blitt veldig glad i det. Før det brukte jeg både PC og Stanza på iPhone. Ingen ga en god opplevelse. Å lese Word dokumenter går greit på PC, men pdf lignende er vanskeligere Skjermen er ikke tilpasset slikt. iPhone er fantastisk, men man må bla hele tida og batteriet slukes fort. Det trekker nesten like mye strøm som å se video.
  Min Sony, derimot, lader jeg en gang i måneden, skjermen er tilnærmet perfekt( har pocket utgaven, så mint i klassen), men utrolig skarp tekst.
  Da er jeg ikke i tvil, skal jeg ut på kafe, kino, opera e.l. tar jeg med min Sony Reader. Du har likevel helt rett; hvor mange dingser greier man å ta med seg? Jeg spør heller; kommer Apple med en iTablet i morgen? Jeg tror batteritid kommer til å avgjøre heller enn antall enheter.
  For øvrig min blog om Reader: http://www.amirnejad.com/blog/?p=314 som allerede nå er utdatert med Kindle DXs inntreden.

  1. Eg er svært fasinert av lesebrett og kjem no til å ende opp med å kjøpe eitt – då får eg vel svaret for min eigen del. Skal sjekke ut sida di

 2. Nå har Apple kommet med sin iPad siden sist og det viser også hvor fort utviklingen kan gå. Personlig er jeg redd for at Sony og Kindle gir bedre leseopplevelse siden de ikke har bakgrunnsbelysning, men det har iPad, men Apple og Sony bruker frie EPUB, mens Kinlde har lukket format.
  16. mars skal norske forlag komme med sin digitale løsning. Det betyr nok en opprydding i digitalbok.no som er meget tvilsom på flere plan.

  1. Det er ingen tvil om at digitalbok treng ei lita oppgradering. Det blir vel til slutt slik at vi kan lese på mange ulike platformar. I ein slik samanheng blir det litt skummelt å låse seg til ein plattform slik iPad fordrar.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Exit mobile version