5 Replies to “Ei utfordring”

 1. SV og AP snakker hele tiden om kollektivtrafikk og inntekter i byen, men det store spørsmålet til SV og AP er hvor mange arbeidsplasser man har skapt ? Hvor lang tid brukte AP og SV på å finne tomt til Mack ? Hvor lang tid brukte man på å finne tomt til Maritim Sveiseservice ? Hvor flinke har man vært å tilrettelegge for at det miljøvennlige Tromsø Sentrum har vidreutviklet sin infrastruktur og fått realisert nye prosjekter ? Hvorfor har det politiske miljøet i Tromsø trenert privat initiativ som kunne bidratt til å skape nye arbeidsplasser, i Strandgatakvartalet, i Witokvartalet, i Meierikvartalet, på Prostneset og på Stakkevollveien ?

  Drar man rundt i Tromsø, så ser man at hverken kommune eller det private næringsliv er interesserte i å ta vare på sine omgivelser, og investere i fremtiden for å skape nye arbeidsplasser. Sjefen på bedriftskompetanse spådde for fem år siden at nye unge krefter skulle komme inn i byen og ta over, men sa iår at dette var helt fraværende. Det skyldes nok at Tromsø er rekorddårlig på innovasjon, på nyetableringer og på utvikling av arbeidsplasser generelt. 
  Da hjelper det ikke at SV og AP har vært flinke til å bygge ut statlige arbeidsplasser, -i hvertfall ikke når Høyre tar over makta, og skal la universitetenes finansiering være avhengig av næringslivet, og inntektene til kommunen forøvrig komme fra privat initiativ. 

  Tromsø Kommune har i årevis trenert skapelsen av arbeidsplasser, samtidig som man har skaffet innbyggerne en mindre miljøvennlig, kjøpesenter og enebolig-basert by med flere meter vei per hode enn man hadde fra før av. 

  Det går feil vei med SV/AP.

  1. Sjølvsagt går ikkje alt i rett retning, og eg kan ikkje svare for alt som har skjedd medan SV/AP har styrt byen. Eg meiner likevel at hovudretninga er rett, om ikkje alle byggeprosjekt umiddelbart får ja i kommunestyret.

   Noko anna er at vi nok kan trenge nye krefter på nokre felt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Exit mobile version