Eit OL i Oslo

train
Eg vil heller ha tog til Tromsø enn OL til Oslo. Dette toget gjekk til Olympic Park i London i 2012. Foto: Ed Webster/Wikimedia

Så kom prislappen på eit OL i Oslo. Herlegheita skal koste meir enn 30 milliardar, det meste skal vere offentlege pengar.

Eg meiner det kan vere ein god ide å arrangere OL i Noreg ein gong i blant. Vi kan ikkje alltid reise på besøk og aldri invitere tilbake. Men eg synst det er heilt vanvittig å skulle bruke 30 mrd i det største pressområdet i Noreg. I Oslo klagar det på trengsel over alt. Då kan vi bruke pengane andre stader og på andre ting.

Eg vil heller bygge jernbane til Tromsø. I 1992 rekna NSB ut at det vil koste 7,3 milliardar å bygge jernbane frå Narvik til Tromsø. Dersom vi tredoblar summen for å komme til dagens kostnadsnivå så er det framleis billigare enn eit OL i Oslo.

Dersom Noreg skal arrangere eit OL så bør vi ikkje gjere det på det sentrale Austlandsområdet. Det vil berre skape større problem. Eg skulle gjerne hatt eit OL i Nord-Noreg, men aller helst skulle eg hatt tog.

6 Replies to “Eit OL i Oslo”

  1. Noen som har kunnskap om hvordan innleggene på facebook kan videresendes til den overbetalte hvitvin slips giddamei fiffen i olympiakomiteen? Dersom de har et snev av gehør for folkemeininga, gruslegg vi planan til frimurargjengen i Oslo.

  2. Nei, nei, nei! Og atter nei! Eier de ikke skamvett nedi der. Fra 20 til 35 milliarser over natten. Det må være ren fantasi. 20 milliarder var jo alt for mye i Tromsø. Det var Oslo som sa nei til OL her og som nå krever arrangementet. OSLO: Glem det. Det blir det lenge til dere får OL. Maken til uforskammethet. Tromsø står fortsatt fremst i rekken. Bra Pål!

  3. Du har rett! SVs » lefling» med OL i Tromsø og manglende satsing på sykehjem/eldreomsorg tidlig på 90 – tallet gjorde at æ meldte mæ ut av SV- også ætte å ha tatt d opp med lederpersona i partiet, som ikje va lydhør for fagkunnskap , men berre opptatt av å forsvare vedtak. . Ingen navn nævnt.hm.

  4. Vi i nord burde faktisk markere med å boikotte hela OL om det skulle bli av. Det får bli et prosjekt som landet sør for den 65 breddegraden får klare på egen hånd. Gerhard Heiberg må ikke få handa på ei eneste statlig krone som kan påvirke investeringer i nord, både i jernbane og annen infrastruktur. Vi må kreve mye bedre geografisk balanse i fordelingen av resurser og insatser. Det basale etterslepet i utbyggingen av infrastruktur i nord må nu investeres bort. Krafttak må til både for Nord-Norgebanen, ferjefri E6 och andra viktige infrastrukturprosjekt. Med bare en statstråd (den nærmest tradisjonelle fiskeriministern) fra nord signaliserer den nye borgelige regjeringa at landsdelen fortsatt ”ligger på vent”. Visst må man fullføre allerede påbegynte prosjekt ifyllt noen porsjoner ”snakkis” om nordområdesatsing(!) Men ingen i nord bør forvente nye insatser utover litt småplukk her og der for å holde oss på rimelig ”godt humør”! Historisk har borgerlige regjeringer ikke vært noe vinnende konsept for Nord-Norge. Fylkene må erstattes med 5-6 regioner. Her kan vi lære av Finland, uten at vi nødvendigvis skal kopiere deres modell fullt ut. Nord-Norge (som hele Nordkalotten) er en sårbar subarktisk region. Derfor behøver vi først og fremst få i gang en samlet nordnorsk (nordkalottisk) debatt som (forhåpentlig) kan gi oss noen nye konklusjoner for bruk i ”forhandlingene” med sentralmakten.

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.