Fire år med høyreskole – karakterer og konkurranse?

Ny hangout med Torgeir Knag Fylkesnes i kveld klokka 2130. I dag skal vi diskutere skolepolitikk, og kanskje spekulere litt i korleis norsk skole vil vere etter fire år med høgrestyre. Du kan anten følgje med her, eller gå til eventsida på Google plus. Der kan du og kommentere undervegs og vi vil prøve å svare direkte.

Då var det over for denne gongen, men sjå gjerne opptaket og bruk kommentarfeltet for innspel eller idear om tema vi bør ta opp i desse hangoutane

 

 

4 Replies to “Fire år med høyreskole – karakterer og konkurranse?”

  1. Man ønsker altså i SV et forbud fordi forskere sier at det ikke har noen effekt med karakterer. Det er ikke slik at det er skadelig for barna, det er bare at det ikke har noen effekt.

    1. Skal vi forby ting som ikke har noen effekt i følge forskere? Er ikke det rimelig strengt i et fritt samfunn?

    2. Er det mulig å snu om forsøk med karakterer viser seg uheldig?
    Selvfølgelig. Men, det virker som SV har en «Vi vet best» holdning, og siden vi vet best så må vi forby det som ikke er best.

    3. Vi vet f.eks. at ro og orden er viktig for konsentrasjon og læring. Se hva forskerne sier om dette. Men – er det noen som er opptatt av utfoldelse og lek i klassen så er det SV. Til tross for hva forskerne sier.
    Når skal vi høre på forskere og når skal vi ikke, SV?

    4. Flipped classroom : Selv Kristin Halvorsen tok barna sine ut av en skole hvor det var mange ikke-etnisk norske. Gaar Støre har barna sine på Steinerskolen og Stoltenberg gikk på den skolen.
    Saken er : Si hva andre skal gjøre, eller forby alternativene og bruk alternativene selv….

    1. 1. Vi ser at det er ei stor fare for at det blir ei snikinnføring av karakterar mot Stortinget si vilje. Høgre styrer no kommunar med rundt halvparten av innbyggarane i landet. Forsøk i desse blir fort ei innføring. Men eg er samd i at denne er litt lei

      2. No synst eg du er urimeleg. Men forøvrig har dette vore prøvd svært mange stader i verda med dårleg resultat

      3. Sjølvsagt er ro og orden viktig. Ingen i SV er usamde i det. Men det er og viktig at det er rom i skolen for at ungane kan leike og utfalde seg. Dei to tinga skal sjøvsagt ikkje skje samstundes. Eg ser ikkje motsetninga.

      4. Les om «flipped classroom» her: http://en.wikipedia.org/wiki/Flip_teaching Eg ser ikkje heilt kva det har med det andre du tok opp. Så vidt eg veit har ikkje Kristin Halvorsen flytta skole for ungane sine. Erik Solheim gjorde det om eg minnest rett.

      1. 1. Om forsøkene motbeviser forskerne og faktisk blir en suksess så er det jo riktig å innføre det. Derimot vil et forbud mot å prøve utelukke den muligheten og være med å skape et samfunn der man blindt stoler på forskere.
        Det er farlig fordi forskningsrapporters konklusjoner kan bestilles. Ved å be om å spørsmål stilles på vinklet måte osv.

        En annen ting er jo at forskere uttaler seg om læring i barnehagen. Der er derimot SV mot forskerne og mener det skal være lek der.

        Hvem skal avgjøre hvilke forskningsrapporter vi skal stole på og hvem vi skal se bort fra? SV? Eller praksis?

        2. Det er mulig å snu om det er uheldig med å forsøke.
        En ting er å si at «bare prøv du, men det kommer ikke til å virke». En annen ting er å si «Det kommer ikke til å virke, og for å være sikker på at det ikke kommer til å virke forbyr jeg deg å prøve».

        3. Vel – ut fra hva jeg hører fra lærere er det strenge restiksjoner på å skape ro. Vise elever ut på gangen osv.

        4. Jeg skal ikke ha så sterke meninger om dette, jeg ser begge sider.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Exit mobile version