Høgre kuttar i skolen og i frukten

Byråd Anna Amdahl Fyhn (H) skriver mot betre vitande i eit innlegg i Nordlys og Tromsø der ho harselerer over skolefrukten i skolen. Ho latar som det er ein motsetnad mellom å gje elevane eit sunt energipåfyll i løpet av dagen og å gje dei kunnskap.

Det som er problemet i tromsøskolen er ikkje at elevane får litt frukt og grønt i løpet av dagen, problemet er at byrådet og høgrefleirtalet i kommunestyret har kutta i skolebudsjettet sida dei kom til makta. Eg vil anta at Fyhn har oppdaga at desse kutta har fått konsekvensar for kvaliteten i skolen og i eit febrilsk forsøk på å sette plaster på det såret ho og resten av byrådet har skapt vil ho ta frukten frå ungane.

Kor store er kutta. Det er litt avhengig av korleis du reknar, men om vi skal vere snille var kutta på nesten ni millionar i 2012 og nesten sju millionar i 2013. Litt av dette vart tilbakeført i 2014, men på langt nær alt. Det er ingen tvil om at skolen har vore tapar dei åra byen har vore styrt av høgrepartia.

Det er direkte frekt å sette opp ein motsetnad mellom skolefrukt og det å satse på skolen. Det som er realiteten er at det er ein motsetnad mellom høgrepolitikk og det å satse på skolen.

 

 

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Exit mobile version