Bevar matjorda, ikke bygg på Holt

Av Pål Julius Skogholt, og Gunhild Johansen, SV

Tromsø kommune mangler boliger og alle vi politikere er opptatt av at vi må legge til rette for at det skal bygges nok boliger til å dekke behovet. Det er regulert mange tomter til formålet, og det vil være mulig å bygge mange steder både på øya, fastlandet og Kvaløya.

Det er i dag tomteareal nok i Tromsø til å bygge boliger som folk har råd til. Det handler om politisk vilje. Tromsø SV har gjentatte ganger foreslått at kommunen skal bruke en milliard på å bygge boliger. Det er et mye bedre forslag enn å bygge ned matjorda.

Situasjonen er vanskelig for mange, men vi politikere må holde tunga rett i munnen og ikke få panikk. Arbeiderpartiets forslag om å bygge 3000 nye boliger på den siste matjorda som finnes på Tromsøya, virker lite gjennomtenkt og er et usedvanlig dårlig forslag.

Den forskningsvirksomheten som foregår på Holt er av stor betydning. De driver klimalaboratorium som er viktig for å finne ut hvordan klimaendringene påvirker landbruket i nord, og de driver arbeid med næringsutvikling innen matproduksjon. Det blir altfor lettvint å si at dette bare kan flytte til et annet sted.

I tillegg veit vi at Norge på langt nær er selvforsynt med mat. I en verden med stadige konflikter, klimaendringer som truer matproduksjonen og voksende folketall er det å bygge ned matjorda det samme som å bygge ned norsk sikkerhet. Vi trenger all den matjorda og den matproduksjonen vi har.

Tromsø SV mener vi skal ha en boligpolitikk som tar hensyn både til de behov vi har i dag, men også til framtida. Vi kan ikke sage av den grena vi sitter på. Vi vil verken at markagrensa skal innskrenkes eller at Holt skal legges ut for boligbygging.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Exit mobile version