Kva skal du høyre på – Podkast!

Podkastar har fått ein slags renessanse gjennom populariteten til Serial. No er det sjølvsagt litt rart å snakke om renessansen til eit fenomen som er knappe ti år gamalt. I alle fall Serial er fantastisk radio. Over ti episoder blir fortellinga om ei mordsak lagt fram. Og, heile tida er det uklårt, gjorde han det eller gjorde han det ikkje. Eg veit enno ikkje. Han vart dømt i alle fall. Eg håper at suksessen til Serial gjer at podkasting veks fram. Det er rett og slett fantastisk å kunne høyre dei programma eg synst er best når det passar meg. Har du ikkje prøvd? Her er nokre framlegg:

  • This American Life er eit av verdas mest populære podkast. Kva veke fortel dei fantastiske historiar frå USA. Har du ikkje tid til anna, høyr på denne!
  • Eit anna populært show er Radiolab. Dette er godt fortalt populærvitskap
  • Freakonomics er artig, eit liberalistisk-økonomisk sideblikk på det meste av rare fenomen i samfunnet.
  • NRK har mange gode program, du finn heile lista deira over podkastar her. Eg synst Språkteigen funkar godt på skiturar, Ekko Viten (spesielt Abels tårn) er glimrande på veg heim frå jobb og Museum i bilen.
  • Digital Politics er nok for dei spesielt interessert i politikk og valkamp, men det er jo eg.

Kva lyttar du på? Gode tips til å utvide lyttaruniverset mitt.

4 Replies to “Kva skal du høyre på – Podkast!”

  1. Jeg har nettopp sett denne bloggen så denne komentaren er kanskje for sen til å bli sett men podcasten Best of the Left er en amerikansk podcast som samler det beste av venstreorienterte medie innslag i USA. Episodene er temabaserte og vanlige temaer er: klima endringer, feminisme, økonomi, LHBT(++) rettigheter, politi/politi stat/injustice system, media, rasisme mm. Den har selvfølgelig fokus på amrikanske forhold, men jeg har lært mye om temaet social justice som jeg ikke viste fra før.

    http://www.bestoftheleft.com/

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Exit mobile version