Eit vanskeleg val

Eg synst det er spennande og fint at det ser ut til å bli kamp om førsteplassen på kommunelista til Tromsø SV. Det er ei viktig sak fordi at ho som blir vår førstekandidat fort blir anten ordførar eller varaordførar i Tromsø etter valet. Det er eit godt teikn at folk slåss om å gjere ein jobb for partiet og for å skape eit betre Tromsø for folk og natur.

Vi har to gode kandidatar til førsteplassen. Eg gler meg til å stå på andreplass uansett kven som blir valt på første. Eg har framleis eit håp om at ho som ikke blir på første takkar ja til tredjeplassen på lista (Du kan sjå innstillinga frå nominasjonskomiteen her).

Vi har fått eit val, eit vanskeleg val. Når eg vel å støtte Ingrid Kielland på førsteplass på lista er det tre grunnar til det:

  1. Eg trur Ingrid kan nå andre veljargrupper enn Gunhild. Grupper som kan vere viktige for å gjere eit godt val.
  2. Eg meiner det er rett å rotere på verv. Gunhild Johansen har vore førstekandidat ved to val. Når vi har ein god annan kandidat, synst eg vi skal i tråd med vedtektane til SV, bytte på verva.
  3. Dessutan likar eg måten Ingrid kommuniserer politikk på og framstår i media. Det apellerer til meg, og dermed så trur eg det apellerer til mange andre og.

Eg er sikker på at vi stiller med beste kandidaten i byen uansett kven vi vel. Men når vi i SV skal gjere vårt val skal vi vere ganske kyniske. Vi må stille med den kandidaten vi trur kan trekke flest røyster og dermed vere med på å bevege byen vår i ei meir miljøvenleg og rettferdig retning.

Det er nok høgrepolitikk no.

2 Replies to “Eit vanskeleg val”

  1. Vegar sa:

    Lykke til med nominasjonsmøte.
    Dere er flinke. Heia Tromsø SV!

    1. Takk, vi hadde eit godt nominasjonsmøte med godt oppmøte

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Exit mobile version