Tøffe menn og søte kvinner sel superundertøy

Jenter er søte og guttar er tøffe. Og slik skal det kanskje vere? I allefall dersom vi skal tru reklamen. I dag sat eg og bladde i ei reklameavis for diverse sportsutstyr. Mellom anna sel dei ullundertøy, og det treng vi jo alle no når det straks er vinter. Eg veit ikkje kor stor samfunnsmessig betydning det har at sportskjeder vel svært ulike måtar å framstille kvinner og menn på, men det var ganske slåande.

Eg la først merke til dette bildet:

sport1

Ein ganske tydeleg skilnad på korleis kvinner og menn blir framstilt. Er det å ta i å seie at mannen ser ut til å skulle ut på tur, kanskje klatre eit bratt fjell, medan kvinne sit heime på hytta og ventar på han?

I alle fall eg blar eit par sider til i reklameavisa.

sport2

Han er kanskje komen heim frå turen og ho, ho er koseleg og pen.

sport3

Litt meir sporty dame denne gongen, men framleis ikkje nokon tvil om kven som er klar for tøffe utfordringar?

sport4

Igjen, nokre er søte og andre er tøffe. Mannen får superundertøy til trening, kvinna får halde seg tørr og kløfri.

sport5

Han stirer inn i framtida, ho ser blygt ned.

 

Eg skal vere forsiktig med å trekke store slutningar av eit reklameblad, men eg kan ikkje fri meg frå ein tanke. I diskusjonen om asylsøkjarar er det mykje snakk om at dei har eit heilt anna kvinnesyn enn oss. Dei er ikkje opptatt av likestilling som vi er. Det er nok som oftast rett. Og, eg skal ikkje samanlikne eit bilde i eit blad med kvinneundertrykkinga i Saudi-Arabi, Iran eller andre stader, men eg trur vi har eit stykkje igjen på likestillingsfronten også i Noreg.

Vil du få beskjed neste gong eg skriv på denne bloggen?

Skriv inn epostadressa di og trykk abonner

One Reply to “Tøffe menn og søte kvinner sel superundertøy”

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.