925 nye bustader i Tromsø

Torsdag 18. august er det møte i byutviklingskomiteen. Der er det fleire gode bustadprosjekt som skal opp. I dag har eg sykla 40 km som ei privat befaring. Det er greitt å sjå områda direkte, ikkje berre kart, også er det jo fint å kombinere med å få trimma litt. Eg vil gjerne ha innspel til desse sakene.

Øvre Kroken

Til høgre bak meg skal det byggast. Malmvegen vil ha godt av betre tilhøve for gåande og syklande.
Til høgre bak meg skal det byggast. Malmvegen vil ha godt av betre tilhøve for gåande og syklande.

Første stopp på sykkelturen min var området «Øvre Kroken». Det ligg på oversida av Malmvegen. Eg synst dette ser ut til å vere eit flott prosjekt. Det medfører at lysløypa må flyttast, men så lenge rekkefølgjebestemmelsane er rett så ikkje dette med lysløypa blir liggande til slutt, trur eg det blir bra. Det er lagt opp til gode grøntareal og internvegar i området. Frå bebuarane rundt området er det uttrykt for bekymring for auka trafikk i Malmvegen og i Anton Borchs veg. Dei foreslår ny bru over elva og tilknytting til Jadevegen for å bøte på dette. Her må eg seie at eg nok er samd i argumentasjonen frå administrasjonen i kommunen om at dette ikkje er aktuelt. Både fordi Jadevegen er veldig bratt og fordi det får konsekvensar for skibrua og lysløypa. Då er det nok viktigare med gode løysningar for gåande og syklande langs Malmvegen og Anton Borchs veg.

Saksframlegget kan du laste ned her

Skisse til utbygging av Øvre Kroken. Malmvegen er nederst i bildet.
Skisse til utbygging av Øvre Kroken. Malmvegen er nederst i bildet.

Åsgårdmarka

Åsgårdmarka er området i overkant av Lars Eriksens veg. Området er i kommuneplanen sett av til bebyggelse, og eg liker dette prosjektet sjølv om det tar litt av randsona til Tromsømarka. Det går ikkje inn i marka. Dei nye bustadene her vil ligge fint til med omsyn til sol, kollektivtrafikk og skolar. Det er eit område med ein del flystøy som krev eigne tilpassingar, men eg trur det blir eit fint område å bu i. For meg ser og planane til å vere godt tilpassa området. Som med alle nye områder vil det sjølvsagt bli noko meir trafikk som kan skape støy for dei rundt, og også her er det viktig å sjå på avbøtande tiltak for at ikkje naboane skal bli for påverka. Eg er litt i tvil om det er rett å bygge 1,25 parkeringsplassar per leiligheit i eit så sentrumsnært område. Skal vi nå målet om å redusere biltrafikken må vi og redusere mengden bilar. Eg meiner å ha lest ein plass (trur det var SSBs folke og bustadstelling) at omtrent 1/3 av hushaldningane i Tromsø ikkje har bil. Med tanke på det så held det kanskje med ein parkeringsplass per leiligheit? Dette er eg litt i tvil om, og vil gjerne høyre kva du synst.

Skisse over området Åsgårdmarka
Skisse over området Åsgårdmarka

Saksframlegget kan du lese her.

Dei andre sakene

I tillegg til desse sakene skal vi handsame reguleringsplanen for utviding av parkeringa i fjell i sentrum, eit industriområde på nordøya, utviding av Skittenelv Camping (dit kom eg meg ikkje på sykkelturen min. Det får verkeleg vere måte på kor langt eg skal sykle i folkets teneste), ei orienteringssak om «monsterbygget» på Kvaløyvegen og grunnlagsdokumentet for økonomiplan og budsjett. La oss berre seie at det blir ein tøff budsjettprosess i år og. Forøvrig synst eg desse andre planane ser OK ut. Det er nok ein diskusjon om i kor stor grad vi skal redusere gateparkeringa i sentrum når den nye fjellhallen er ferdig. Eg meiner at det er ein stor fordel å få parkeringa inn i fjellet, blant anna fordi det kan frigjere gateareal i sentrum til anna bruk.

Har du innspel til nokre av desse planane, så kom gjerne med dei. Alle sakspapira finn du her.

 

Vil du få beskjed neste gong eg skriv på denne bloggen?

Skriv inn epostadressa di og trykk abonner

3 Replies to “925 nye bustader i Tromsø”

  1. Roger sa:

    Interresant lesing Pål Julius. Artig med litt informasjon om disse prosjektene. Hvilke typer bolig er det snakk om her? For å oppfylle ønsket om tilstrekkelig tetthet, så håper jeg det er planer om noe mer enn bare eneboliger. Ellers støtter jeg fullt ut satsingen på utvidelse av parkeringsanlegget i byen. Dette kan ikke komme tidlig nok. Var i Oulu i sommer, og ble storimponert over deres sykkelsatsing. Men i tillegg til dette, så hadde de bygd et enormt parkeringsanlegg under hele byen. Her kunne en parkere i forskjellige haller og ta heisen opp til forskjellige deler av sentrum. Utrolig flott.

    1. Hei, det er planlagt blokk, småblogg og rekkehus på desse områda. Så det blir ganske tett, men likevel med fine grøntområde. Og ja, Oulo var fint. Det blir godt å få frigjort gateareal i sentrum og å lette parkeringa.

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.