Raudåte og bymøblar i formannskapet

Eg er så heldig at eg får møte i formannskapet i morgon, tysdag som vara. Dette er andre gongen, og eg må berre innrømme at eg synst det er ganske stort å få vere med der. Det er spennande og ikkje så lite skummelt. I kommunestyret er vi såpass mange at ein kan gjømme seg litt i mengda, slik er det ikkje i formannskapet. Uansett, nok om kjenslene mine og over til sakene.

Det er fleire saker ulike reguleringsplanar og dets like som vi skal sende ut på høyring. Mitt utgangspunkt i desse sakene er at vi skal vere ganske liberale med kva vi sender på høyring, og at den reelle handsaminga av sakene kjem etter høyringa. Det standpunktet kan ein godt kritisere, for ein høyringsprosess er ressurskrevande for alle involverte, og kanskje burde ein ikkje sende ut planar som vi ikkje trur kjem til å bli vedtatte? Uansett, det er ingen av planane som skal opp i morgon som eg synst det er vanskeleg å sende på høyring.

Det er ein av planane eg håper på mange innspel og kommentarar på. Det er kommunedelplanen for Sommarøy, Hillesøy og Brensholmen. Det er eit område av kommunen som eg ikkje kjenner veldig godt, og er derfor avhengig av å høyre frå folk som bur der ute om det er behov for å endre noko på planen. Som ei sidebemerking er dette eit av problema med kommunesamanslåingar. No ser det heldigvis ut til at det ikkje blir samanslåing med Karlsøy eller Balsfjord, så eg slepp å ha meiningar om reguleringsplanar for Storsteinnes eller Vannøya.

Reklamefinansierte bymøblar

Denne saka handlar om leskur, søppelbøtter, urinal og slike ting. I 15 år har vi hatt ei ordning der desse er finansiert gjennom reklame. Eit firma har fått oppdraget med å halde oss med desse tinga, og som motyting får dei selge reklameplass på desse bymøbla. I utgangspunktet synst eg at det er meir enn nok reklame i samfunnet, og at kommunen burde kunne klare å finansiere leskur og anna utan å invitere til meir reklame i i byen vår. Dessverre vil vel alternativet vere at vi anten ikkje får desse bymøbla eller at vi ikkje klarer å vedlikehalde dei på grunn av kostnaden. Dessverre seier ikkje saksframlegget noko om kva det ville koste kommunen å finansiere dette utan reklame. Det tenkjer eg er noko vi må finne ut av før vi bestemmer kva som skal skje her.

Dersom vi skulle bestemme oss for å halde fram med reklamefinansierte bymøblar tenkjer eg at vi og bør prøve å få på plass ei ordning med bysyklar. Ei bysykkelordning betyr at det vil vere syklar tilgjengeleg for folk å låne/leie i sentrumsområdet.

Tomt til Calanus

Raudåte
Så lenge vi har kontroll på ressursane og ikkje tar opp for mykje er det kjempepositivt at vi får ein fabrikk for å utnytte Raudåte-Calanus finmarchicus i Tromsø. Foto: NDLA/Terje van der Meeren

Dette er ei sak der Calanus får opsjon (rett til) å kjøpe ei tomt frå Tromsø kommune for ei framtidig etablering av ein fabrikk for å produsere omega-3 og marine peptider. Dette seier Calanus om det dei skal gjere i ein epost til kommunen:

«Kort oppsummert så står Calanus AS foran en industrialiseringsfase der vi utreder bygging av et industrielt pilot-/produksjonsanlegg for bioraffinering av marine råvarer, spesielt raudåte. Produktene som skal fremstilles vil være marine omega-3 oljer og prosesserte marine proteiner (peptider). Foreliggende planer tilsier et anlegg med en kapasitet på 5.000.000 kg råvare, et bygningsareal på 2-2500 kvadratmeter, og et tomteareal på minimum 4-5 mål»

Eg håper inderleg at Calanus etablerer seg i Tromsø. Vi er i konkurranse med Sortland om etableringa. Tromsø treng denne typen etableringar, og eg er glad for at vi kan vere med å legge til rette på denne måten.

Tromsøbadet

Administrasjonssjefen foreslår at Tromsøbadet skal driftast som eit kommunalt foretak. Det synst eg er ein god måte å gjere det på.

Resten av sakslista finn du nedanfor med lenker til saksframlegga. Er det noko du lurer på så ta gjerne kontakt, så skal eg prøve å svare.

Tittel

Saksdok

Vedlegg

PLAN 252 – FORSLAG TIL KOMMUNEDELPLAN FOR SOMMARØY, HILLESØY OG BRENSHOLMEN – TIL HØRING OG OFFENTLIG ETTERSYN

 Fremlegg Vedlegg(7)

PLAN 1801 – STRANDVEGEN 108 – OFFENTLIG ETTERSYN

 Fremlegg Vedlegg(16)

PLAN 1516 A – ENDRING AV REGULERINGSPLAN FOR EVJENVEGEN 92 OFFENTLIG ETTERSYN

 Fremlegg Vedlegg(11)

PLAN 1849 – REGULERINGPLAN FOR E8 RAMFJORD – ØSTRE TRASE

 Fremlegg Vedlegg(15)

PLAN 1611 – DETALJREGULERING EIDEKOLLEN – MINDRE ENDRING

 Fremlegg Vedlegg(9)

PLAN – 1830 – BEVARING AV FREDRIKSBERG – VINKELVEGEN 20A – 200/628,630

 Fremlegg Vedlegg(4)

OPSJONSAVTALE MED CALANUS AS FOR SALG AV DEL AV KOMMUNENS EIENDOM GNR. 125 BNR. 20

 Fremlegg Vedlegg(1)

PRINSIPPSAK VEDRØRENDE REKLAMEFINANSIERTE BYMØBLER OG LESKUR

 Fremlegg Vedlegg(2)

FREMTIDIG ORGANISERING AV TROMSØBADET

 Fremlegg Vedlegg(2)

FINANSRAPPORT PR 31.03.2017

 Fremlegg

TILSKUDD TIL RADART – NETTVERK FOR FRI SCENEKUNST 2017

 Fremlegg Vedlegg(2)

TILSKUDD TIL TOP OF THE WORLD INTERNATIONAL PIANO COMPETITION

 Fremlegg Vedlegg(1)

HØRING – EN MER EFFEKTIV OG FREMTIDSRETTET HJELPEMIDDELFORMIDLING – FOR ØKT DELTAKELSE OG MESTRING HØRINGSFRIST 21.05.2017

 Fremlegg Vedlegg(2)

KONTROLLUTVALGSSAK 33/17 – FORVALTNINGSREVISJONSRAPPORT BEREGNING AV EIENDOMSSKATT

 Fremlegg Vedlegg(3)

SØKNAD OM FRITAK AV VERV SOM MEDDOMMERE VED NORD-TROMS TINGRETT OG NYTT VALG 2017-2020 ARNE OLAV BERG

 Fremlegg

Få ein epost neste gong eg skriv på denne bloggen?

Skriv inn epostadressa di og trykk abonner

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.