Erna er stjerna

Erna Solberg på valvaken. Foto: CF Wesenberg. Copyright: Høgre
Erna har fått ei regjeringserklæring som er akkurat som ho ønska seg. Foto: C.F Wesenberg. Copyright Høgre

Eg har akkurat lest gjennom regjeringserklæringa for den nye regjeringa der Venstre har blitt ein del av den blå-blå regjeringa. Eller lest er kanskje ikkje rett, eg har skumma gjennom det som på mange måtar er eit politisk meisterverk, eller makkverk alt etter korleis du ser det.

Regjeringserklæringa er usannsynleg vag. Regjeringa skal «vurdere» det aller meste. Faktisk skal dei vurdere heile 92 saker. Det er få tydelege krav med unntak av nokre få (viktige) saker som nei til oljeboring utanfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det betyr at Erna Solberg har fått det som ho vil. Gjennom å ta inn Venstre har å fått større spelerom i dei interne forhandlingane i regjeringa, og i ein situasjon der formuleringane i regjeringserklæringa er vage er det ein fordel for Statsministeren og det største partiet, altså Høgre.

Det er berre å gratulere Solberg med eit godt politisk handtverk og ønske Venstre lykke til i dei mange interne drakampane som dei kjem til å tape. Samstundes kjem dei til å oppleve at dei vinn fordi dei stoppar noko av det verste frå Frp, men likevel blir med på ting som dei aldri ville godtatt om dei ikkje var med i regjeringa.

Forøvrig spår eg at Venstre får tre statsrådar og at det blir Kunnskapsdepartemntet, kulturdepartementet og miljødepartementet.

2 Replies to “Erna er stjerna”

  1. Jessica S sa:

    Hello,

    My name is Jessica and I work for Max Exposure, an online media agency. I am interested in placing a text link on your site.
    If you are interested, please let me know and I’ll provide you with more details.
    Hope to hear from you soon.
    Jessica S.

    Account Manager

    jessica.sundt@gmail.com

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.