Skal vi øyremerke inntektane frå Tromsø Parkering?

I følgje Nordlys tok Aps Gunnar Wilhelmsen til orde for å øyremerke inntektane Tromsø Parkering til å bruke dei i sentrum. Dette vil eg advare sterkt mot.

I ein situasjon der Helse- og velferdssektoren står overfor tøffe tak og nedstyring av verksemda, der skolane og barnehagane i alle fall ikkje har meir pengar enn dei treng, blir det heilt feil å unnta ein slump pengar frå den generelle prioriteringa vi må gjere i Tromsø.

Det kan godt tenkast at vi bør bruke meir pengar på å utvikle Tromsø sentrum. Men dersom vi skal gjere det må vi gjere det i open diskusjon med det vi treng å bruke pengar på i eldreomsorgen, i skolane, og til brøyting.

Tromsø kommune har ca fem millionar i inntektar frå Tromsø Parkering kvart år. Desse fem millionane er ikkje annleis enn dei andre pengane vi har. Vi må ikkje binde oss opp i korleis vi skal bruke dei.

3 Replies to “Skal vi øyremerke inntektane frå Tromsø Parkering?”

  1. Gunnar Sander sa:

    Hørbar pengene fra parkering øremerket bl.a. trafikksikkerhet. Det var en fin ordning som skapte legitimitet og penger til oppgaver det var et skrikende behov for. Er den ordningen opphevet? Hvorfor?

    1. Det kjenner eg ikkje til. Det skjedde kanskje i samband med at Tromsø parkering vart eit as?

  2. Gunnar Sander sa:

    Før var …

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.