Feilretta kritikk av Nordlys

Eg er veldig glad for at vi kjem til å vedta å halde fram drifta av ei avdeling på Kvaløysletta sjukeheim og at vi skal opne 60 plassar i Kroken.

Bakgrunnen for vidareføringa av drifta på Kvaløysletta og opning av Kroken er ei utgreiing om heildøgns omsorg som var bestilt av Helse- og velferdsutvalet og vi kan no vedta ein god plan for Helse og omsorg for dei neste ti åra. Det at vi er komen dit skal Helse og velferdsutvalet i kommunen som er leia av Gunhild Johansen er leiar for ha ein del av æra for. Dei har pressa på for å få dette på plass.

Gunhild Glosemeyer Johansen er leiar i Helse- og velferdsutvalet i Tromsø kommune. Det er Helse og velferdsutvalet som har bestilt den nye rapporten om heildøgns omsorg. Foto: Martin Eilertsen

Prosessen omkring Kvaløysletta sjukeheim har ikkje vore god. Men eg er forundra over at leiarskribenten i nordlys vel å rette skytset mot SV og Gunhild Johansen i denne saka. SV (saman med Frp og MdG) ønska å behandle ei sak frå Helse og velferdsutvalet i kommunestyret i si fulle breidde i kommunestyret. Fleirtalet i formannskapet sa nei til at kommunestyret skulle behandle den saka. Dei overlot altså dette til administrasjonen. Kanskje kunne ei skikkeleg handsaming i kommunestyret vore med på å unngått den situasjonen vi har vore i.

Det er fleire ting som ver viktig no. Vi skal opne fleire institusjonsplassar i kommunen, men vi må framleis klare å halde fokuset på det som vil avgjere om kommunen skal klare å gje eit godt helsetilbod framover. Det er to ting som er heilt sentrale:

  1. Vi må få fleire omsorgsbustader
  2. Vi må bli betre rehabilitering slik at fleire kan bu heime og ikkje treng institusjonsplassar.

Eg er veldig glad for at Gunhild Johansen framleis skal leie dette arbeidet i Helse og velferdsutvalet. Det gjer at eg er tygg på at fokus og strategi i kommunen framover vil vere på rett plass.

One Reply to “Feilretta kritikk av Nordlys”

  1. Johan Robertsen sa:

    Dessverre prøver SV å pynte på sannheten. I en annen setting ville leder av helse og velferdsutvalget blitt fjernet på grunn av slett arbeid. Både du og SV gruppa har lagt alt i hendene på utvalgsleder.
    Dokker skal ha ros for å komme med en ny plan og beklage det som har skjedd.

Eg vil gjerne høyre kva du tenkjer.