Er Per Sandberg diskvalifisert som justisminister?

Foto: Bård Gudim, FrPMedia

Det er ikkje ofte du vil sjå meg ta Per Sandberg i forsvar. Det skulle ikkje forundre meg om dette blir første og siste gong, men

Eg ser fleire som meiner at Sandberg er diskvalifisert som justisminister fordi han har kjørt alt alt for fort og fordi han har skalla ned ein annan mann. Begge delar ville vore diskvalifiserande dersom han hadde gjort det som minister. Men alt dette skjedde for ei god stund sidan, og det aller viktigaste: Rettssystemet vårt har tatt seg av sakene. Han er dømt, fått si straff og gjort opp for seg overfor samfunnet.

Vi kan ikkje ha det slik at ein ikkje skal kunne legge slike saker bak seg og gå vidare i livet, også med ei framtredande politisk stilling. Eg meiner at desse sakene ikkje diskvalifiserer Sandberg.

Og, det tar meg vidare til det eg oppfattar som det verkelege problemet med Sandberg som justisminister, og det er den politikken han står for. Det vil vere ein politikk som i all hovudsak vil vere ei vidareføring av Listhaug sin politikk. Altså at Frp vil bygge ned rettsstaten, bygger ned domstolskontrollen med viktige rettigheitar og stenge grensen for folk i naud.

Det at han som fiskeriminister har gjort sitt beste for å gje kapitalen meir kontroll med retten til å fiske det burde vere diskvalifiserande.

Politikken til Frp og Sandberg er det som burde vere diskvalifiserande, men det er det folket i val som avgjer.

Vil du få beskjed neste gong eg skriv på denne bloggen?

Skriv inn epostadressa di og trykk abonner